Zoek...
Paul Weller – Fat Pop

Paul Weller – Fat Pop

Label: Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-05-15 07:00:00 • min lezen

Pop
8,5

Paul Weller – Fat Pop

Bij de naam Paul Weller gaan er veel harten sneller kloppen. De man was ooit de zanger van de punkact The Jam en het latere new wave elektro band Style Counsil. Maar we kennen hem ook als singer-songwriter van prachtige songs zoals het ‘You Do Something to Me’. Toch is de man een album maker die niet om hits geeft. Met Fat Pop weet hij wederom een heerlijk album te maken en mixt hij de huidige popsound met zijn classics.

Het album kent een verrassende start met een electro song ‘Cosmic Fringes’ en het titelsong ‘Fat Pop’ wat doet denken aan een moderne new wave nummer. Met wat protest in de teksten en wat bravoure neemt hij Shades of Blue op. Een song dat pakkend is en waar zijn historie in een notendop voorbij komt. Het gitaartje van the Jam, de pakkende zanglijn van de solo albums en de keyboards uit The Style Counsil.  Hier hoor je de geniale kwaliteit van deze man die op zijn manier mensen van allerhande luistercharmes bij elkaar brengt.

Langzamerhand wordt Weller zijn stijl van spelen weer herkenbaarder met songs waaronder  ‘Glad Times’ en ‘Cobweb/ Connections’. Een verrassen fluitje in ‘Testify’ of een strijkers orkestje in ‘That Pleasure’ brengt dat iedere song een eigen identiteit kent terwijl het toch als album een geheel is.

Het is voor mij dat ook een van de betere albums van Paul Weller. Voor de liefhebber is er een 3cd uitvoering met live songs en bonus tracks uitgebracht.

Pop

Deel via social media: