Zoek...
Pet Shop Boys - Hotspot

Pet Shop Boys - Hotspot

Label: Kobalt/ V2

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-01-23 07:00:00 • min lezen

Dance / Pop
8

Pet Shop Boys – Hotspot

Het Britse duo Neil Tennant en toetsenist Chris Low oftewel Pet Shop Boys vieren volgend jaar hun 40 jarig bestaan. De heren weten in de jaren 80 vele hits (‘West End Boys’, ‘It’s A Sin’ en ‘What Have I Done To Deserve' This’) te scoren en met hun remixen (o.a. 'Hello Spaceboy' van David Bowie, 'Girls & Boys' van Blur of 'Mein Teil' van Rammstein) weten ze de deuren voor vele dj’s te openen. Toch zijn de heren altijd actief gebleven en maken ze nog steeds goede albums.

Na het album ‘Super’ verscheen er een serie remixen  onder de naam Further Listening waarop enkele bonus tracks op re-releases werden gezet. Maar naar 5 jaar mag er weer een nieuw album van de plank rollen.

HotSpot klinkt weer vertrouwd met een vrolijkheid  van 80’s pop ‘Happy People’, ‘You Are The One’ en het catchy en mooie ‘It’s A Miracle’. Voor degene die denken dat het duo alleen maar cheap dance brengen heeft het mis. Ze weten met pakkende stukken in 4 minuten prachtige verhalen te vertellen. Veelal beeldend of met een maatschappelijke twist zoals op ‘Only The Dark’ te horen is. 

Met Years & Years wordt het poppy ‘Dreamland’ gemaakt. Maar de heren weten natuurlijk ook vette dance te produceren. En wel op een manier waar hun handelsmerk op wordt gedrukt.

De afsluiter van het album ‘Wedding in Berlin’ is de start van een heerlijke dansavond voor hun indrukwekkende live shows

Dance / Pop

Deel via social media: