Zoek...
Peter J. Faber-Jonker – The Faber Book of Ballads

Peter J. Faber-Jonker – The Faber Book of Ballads

Label: PJ PJ rec

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-11-09 07:00:00 • min lezen

Alternative
8

Peter J. Faber-Jonker – The Faber Book of Ballads

De singer songwriter uit Rotterdam presenteert hiermee zijn dubbel album dat alleen op vinyl verkrijgbaar is. Live zal hij dit project uitvoeren in het Lichtschip V11 in zijn woonplek. Het zal een bijzondere avond worden, want het is een mooie en bijzonder album.

Faber- Jonker werkte met diverse mensen die we regelmatig in de Nederlandse popmuziek opduiken. De zanger van Spasmodique/ Nightporter Mark Ritsema weet nog steeds met zijn prachtige stem de luisteraar te betoveren, terwijl de heldere stem van Vera Jessen Juhrend als een elfje door de songs klinkt. New Romeo’s frontman Koop Hofman zorgt voor de soulstem die het geheel smeed. Met Ron Verbeek op drums en Chris van Velde achter de knoppen weet Faber- Jonker de popliedjes weer subtiel en kwetsbaar te maken.
Het aanstekelijke “Mr. Mclane” of het lief en krachtige “Far Away” zijn al prachtige songs die in het begin van het album voorbij komen. Het mooie berispelijke verhaal van “The State You’re In” is voor velen herkenbaar net als het “Lost Love Again”. Toch zijn de laid backsongs waaronder “Shattered Rose” die de kroon spannen. Met “The Rescue” en  het “Given Up” valt het tweede album in herhaling van de heerlijk aanstekelijke liedjes. “Seven Days” is een opvallend mooi en kwetsbaar duet dat ingetogen op de plaat staat. Het album is gevarieerd en mooi ingetogen zonder dat het kracht verliest.

Peter Faber- Jonker is te zien
24 november Lichtschip V11 te Rotterdam

Alternative

Deel via social media: