Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-09-21 07:00:00 • 12 min lezen

Petter Carlsen - Sirens

Petter Carlsen - Sirens Label: Function Records Eindoordeel: 7,5

Ergens in het noorden van Noorwegen, dicht bij het Noorderlicht is een plaatsje genaamd Alta. Hier is wellicht niet zo veel te doen. Petter Carlsen lostte dit op door het maken van muziek. Zijn debuutalbum “You Go Bird” bracht hem tot een gerenommeerde Noorse singer songwriter.

Dit bevestigde hij met de opvolger “Clocks Don’t Count”. In Europa ontving hij veel crediet, al bleef Nederland achter. Wellicht dat dit de achterliggende bedoeling van de titel van het album was, maar nu laat hij de “Sirens” loeien om de aandacht te vragen voor zijn album.

De sfeer van het album is wat je veel bij artiesten uit onbewoonbare gebieden terug vind. Ingetogen, iets dieper qua teksten en in dit geval ook mooi gebalanceerd. Het titelnummer staat inderdaad voor wat het gehele album in doorsnee is. Een prachtig stem dat omringd wordt door een behoudende mix van instrumenten die niet “voor” in de mix liggen zoals dit gewoonlijk is. De drums klinkt doffer terwijl de hoge xylofoon de ruimte krijgt om te klinken als een klok. De bas is ingetogen en geeft de ruimte aan de “hoge klank” snaren en de stem, zoals dit in “Wings”, “Never Leave Me” en “From the Outside” vorm is gegeven.

De kracht van het album ligt vooral in de intieme benadering van de liedjes die vooral een basis in de drums kennen. Dit geldt ook voor zijn live shows. Petter Carlsen zal komende maand optreden in diverse poppodia;

3 oktober – So What te Gouda 4 oktober - Noorderkerk te Amsterdam 8 oktober – Hedon te Zwolle

Deel via social media: