Zoek...
Petter Carlsen – The Sum of Everything

Petter Carlsen – The Sum of Everything

Label: Cargo

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-11-25 07:00:00 • min lezen

Indie / Pop / Rock / Singer-songwriter
9

Petter Carlsen – The Sum of Everything

De afgelopen jaren heeft de Noorse componist en zanger gewerkt aan een nieuw album. Dat lijkt niet zo bijzonder, maar deze man weet telkens weer te verrassen. Toch blijft hij voor het grote publiek nog een onbekende. Maar op de valreep van het jaar komt hij met een van de mooiste albums van dit jaar. Warm, intens, en heerlijke singer songwritersongs, indie songs, melancholisch, popsong kortom laat hij zien wat hij in huis heeft. En dat is veel.

Als een moderne Mike Oldfields weet hij dit album te vullen met prachtige songs als ‘I Love You The Way You See’ , ‘Contradiction’ en ‘Strangers’. Het gaat hierbij niet alleen om de zang maar om het muzikale geheel. Bij meerdere draaiuren hoor je steeds meer in de songs. De instrumenten die met kleine subtiele klanken elkaar in de songs afwisselen zijn prachtig om naar te luisteren. Daarnaast hebben we de warme stem die songs ‘Giraffes’ en ‘Entherprise’ tot een mooi geheel brengen. Maar ook even lekker los gaan in de rocksongs ‘Good News’ en ‘Funny Old Life’ is hem niet vreemd.

Het album is een mooi geheel van grote diversiteit, met een prachtige mix aan songs en een erg goede productie met mix die dit tot een van de mooie album van dit jaar brengt.

Indie / Pop / Rock / Singer-songwriter

Deel via social media: