Zoek...
Phoebe Bridgers – Punisher

Phoebe Bridgers – Punisher

Label: Dead Oceans/ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-06-27 07:00:00 • min lezen

Indie
8,5

Phoebe Bridgers – Punisher

De Amerikaanse singer-songwriter Phoebe Lucille Bridgers wist met haar Better Oblivion Community Centre (met Coron Oberst) al een mooi album te maken. Nu doet ze dit op eigen benen. Haar debuutalbum Stranger in the Alps waar ze nog een zoektocht deed naar haar eigen sound, is dit op het nieuwe album wel gelukt.

Haar kwetsbare stem wet ze met het openingsnummer ‘DVD Menu / Garden Song’ nog te gebruiken als lief en onderdanig maar dat is met het popnummer ‘Kyoto’ wel over. In het intieme titelsong is haar stem weer even breekbaar net als het nummer zelve. Hier weet Bridgers haar kunsten in te vinden. Alsof Billy Eilish een andere gedaante heeft aangenomen.

Het album is dan ook een juweeltje voor dit soort indie alternatieve pop. In de Engelstalige landen is ze helemaal ontdekt en dan zal het niet lang meer duren dat het overwaait naar Nederland. Terecht want het is een mooi album dat zeker een plaatsje in de hitlijsten verdient. Waarom? Omdat alle songs even kwetsbaar zijn als mooi en intiem waarbij je het idee hebt dat Phoebe hier bij je op de bank haar verhaal doet. Ondersteunend met passende muziek. Niet opdringerig, werkend naar een climax en een brede keus van instrumenten.

Indie

Deel via social media: