Zoek...
Pink Cream 69 – Headstrong

Pink Cream 69 – Headstrong

Label: Frontiers records

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-11-20 07:00:00 • min lezen

Rock
7,5

Pink Cream 69 – Headstrong

Voor de Duitse rockact Pink Cream is het dit jaar een jubileum jaar. 30 Jaar geleden verscheen het debuut album en met deze plaat weten ze de energieke rock wederom op de plaat te zetten.

Bassist Dennis Ward kruipt achter de knoppen en weet hun twaalfde album heerlijk te beginnen. Met  “We Bow To None” weet de band lekker uptempo nummer te produceren.  “Walls Come Down” is wel een erg cliché matige song, zowel in tekst als compositie. Toch klinkt het heerlijk en krijgen ze zeker een hele veld vol Graspoppers in beweging. Dit geldt niet voor het gehele album. De drive van “Unite and Devide” is heerlijk te noemen en de ballad “Man in Sorrow” is prachtig
Het gaat ook niet om de eureka in de muziek. Pink Cream 69 zoekt het vooral in de lekker melodieuze rocksound waar de band uit Karlsruhe ooit mee is begonnen. Natuurlijk is Andi Deris niet te vervangen en met alle respect is dat nu ook juist waar het hieraan ontbreekt. David Readman is inmiddels al 20 jaar de vaste zanger van deze band, maar het “One Size Fits All” met Deris is onvergetelijk.

Gelukkig is er een deluxe versie met een live cd waar diverse songs van dit  album op staan en waar de band zich presenteert als een ervaren rockact. Al zijn de nieuwe songs ook zeker de moeite waard en is dit een van de betere albums van Pink Cream 69 sinds jaren.

 

 

Rock

Deel via social media: