Zoek...
Pink Floyd – Live At Knebworth 1990

Pink Floyd – Live At Knebworth 1990

Label: Warner rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-05-02 07:00:00 • min lezen

Pop / Progrock
8

Pink Floyd – Live At Knebworth 1990

Er zijn maar weinig acts die meer dan 120.000 mensen op de been krijgt, 7 liedjes speelt en het publiek in extase of enthousiast achter laat.Het is inmiddels 30 jaar geleden dat Pink Floyd het festival Knebworth ’90 met Paul McCartney, Genesis met Phil Collins, Tears for Fears en Eric Clapton als headliner afsloot.

De tijd dat David Gilmour nog een volledig haardos had en dat onze Candy Dulfer met een van beste acts van de wereld op het podium stond. Zij kon het spits direct afbijten met haar saxofoon op het nummer ‘Shine On You Crazy Diamonds’ en mocht later in de show de show stelen in de lange versie van ‘Money’.  Gilmour, Nick Mason en Richard Wright wisten toetsenman en componist Michael Kamen te strikken voor deze show.
Het album is een dat in de bootleg wereld al hit is, kent nu een remix waardoor het heerlijk naar te luisteren is. ‘Wish You Where Here’, ‘Sorrow’ en ‘The Great Gig In the Sky’ komen hier goed uit de verf. Het feestje wordt beëindigd met ‘Comfortably Numb’ en ‘Run Like Hell’.

Het zijn good old songs die nog steeds glas kennen. Hierdoor is de muziek tijdloos en zullen we het als Pink Floyd niet meer gaan zien.

Pop / Progrock

Deel via social media: