Zoek...
Pink - Hurts 2B Human

Pink - Hurts 2B Human

Label: RCA

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-06-09 07:00:00 • min lezen

Pop
8

Pink – Hurts 2B Human

Mr. Pink uit de film Reservoir Dogs van Quintin Tarantino is de inspiratiebron voor Alice Moore om haar artiestennaam Pink te laten noemen. Na de R&B albums, kwam Linda Perry (4 Non Blonds) als geroepene. De rock klonk de rock in de songs en Let’s Get The Party Started!

Het gaat om de power van de vrouw en daar staat Pink voor. De stoere moeder is als de Anouk van de internationale pop. Haar attitude is brutaal en lief tegelijk. Haar lieve songs vol drama en hope staan ook weer op dit nieuwe album. ‘My Attic’, “Love Me Anyway’ en ‘90 ‘Days’ zijn weer heerlijke luisterpop liedjes. Toch is er iets dat is blijven hangen na de breuk met haar toenmalige vriend Carey Hart, als je de songs ‘Hustle’ en ‘Miss You Sometimes’ luistert. Inmiddels is het stel al lang weer een eenheid en heeft men twee kinderen.

Ze gaan dan ook kijken naar de toekomst. Met ‘Courage’ have Change today klinkt alsof ze de 'Current' inzingt. Toch is het weer een heerlijke pop meezinger waarbij het publiek wordt uitgenodigd om de achtergrond vocalen voor hun rekening te nemen. of het scared to be 'Happy' en het prachtige 'Circle Game' waarbij de cyclus van moeder en kind prachtig wordt weergegeven.
Het album is weer wat toegankelijker dan haar vorige en met de medewerking van Khalid (‘Hurts 2B Human’), Cash Cash (‘Can We Pretend’), Wrabel (‘90 Days’) en Chris Stapleton (‘Love Me Anyway’) weet ze het album weer met prima popsongs te voorzien!

Pink is de komende tijd te zien
16 juni Arena te Amsterdam
27 juni Rock Werchter
11 augustus Malieveld te Den Haag

Pop

Deel via social media: