Zoek...
Pino Palladino & Blake Mills – Notes With Attachments

Pino Palladino & Blake Mills – Notes With Attachments

Label: Caroline Benelux

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-03-12 07:00:00 • min lezen

Instrumentaal / Jazz
8

Pino Palladino & Blake Mills – Notes With Attachments

Veel mensen zagen deze Pino als bassist naast John Mayer. Maar de voormalige Italiaans- Brits gitarist van de Jools Holland band is een beroemde (fretloze) bassist. Hij werd door The Who als opvolger van John Entwistle aangewezen en toen ging het snel. De man die met Gary Newman, David Gilmore, Tears for Fears, Pete Townsend en Phil Collins werd ingehuurd en tegenwoordig schuift hij aan bij Melissa Etheridge, Eltons John en Eric Clapton, duikt nu in de wereld van de prog jazz.

Samen met songwriter en producer Blake Mills (Pink, Zucchero, Lana Del Ray en vele anderen) , de het laatste album van Bob Dylan inspeelde, gaan ze een experimenteel proces aan. De jazz ligt hun beiden als is het niet voor het grote publiek toegelegd. Toch hoor je hier wat de heren in hun mars hebben. De heerlijke baslijnen in ‘Soundwalk’ en het speelse en donkere sound  in ‘Djurkel’ zijn thema’s waarin je de heren hoort  improviseren en spelen met muziek. Met jazz drummer Chris Dave lijkt voor hen dan ook een lust en weet men het nummer ‘Chris Dave’ naar hem te noemen.

Voor de jazz liefhebber is het zeker een lust voor het oor, voor degene die deze heren vanuit de popsound kennen zal het vast even wennen zijn.

Instrumentaal / Jazz

Deel via social media: