Zoek...
Debuut voor Hip Hop / Punk Revelatie Planet B

Debuut voor Hip Hop / Punk Revelatie Planet B

Label - Ipecac Recordings

Youtube video
ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2019-01-13 07:00:00 • 2 min lezen

Hiphop / Punk
7

Planet B - Planet B

Op het titelloze album van Planet B neemt Justin Pearson (Dead Cross) ons weer op een onnavolgbare manier mee in zijn wereld van hardcore Punk dat hij weet te combineren met Hip Hop en Rap. Bijgestaan door producer Luke Henshaw.

Combinatie van Hip Hop en Punk
Het zal geen verrassing zijn dat vrijwel elke track op dit album de toevoeging “Explicit” meekrijgt. De uit San Diego afkomstige Pearson legt ziel en zaligheid in de wat ruw en ongepolijste nummers die zwaar op elektro rusten en op basis van de intensiteit herinneringen oproepen aan The Beasty Boys. ‘Join A Cult’ is écht onheilspellend terwijl op ‘Disease Control’ (ft. Sonny Kay van The VSS) meer een toespraak en oproep is voor het verzet tegen de gevestigde orde in de States. ‘Come Bogeyman’ krijgt een zwaar industriële sound mee maar steeds is er die intense, wat schreeuwerige rap annex punk. Op het album komen we regelmatig gastartiesten tegen en zo komen we de naam van Nick Zimmer tegen ‘Never Let Me Down Again’, misschien wel het meest toegankelijke nummer van het album. Na elf nummers en een speelduur van 38 komt de TGV van energie tot stilstand.

Eindoordeel
Los van je of dit genre houdt weten Henshaw en Pearson een nieuw soort grenzeloze Hip-Hop/Punk te creëren. De tomeloze energie en intensiteit wordt werkelijk uit je speakers geblazen. Veel luisterplezier.

Hiphop / Punk

Deel via social media: