Zoek...
Poco – Collected 1969 - 2017

Poco – Collected 1969 - 2017

Label: Universal music

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-08-13 07:00:00 • min lezen

70's sound / 80's sound / Pop
8

Poco – Collected 1969 - 2017

Het is Amerikaanse country rock band Poco die in de slipstream van Crosby Stills Nash & Young hun route volgt. Uiteindelijk weten Rusty Young, Richie Furay en Jim Messina niet de status te ontvangen waar men op had gehoopt. Wanneer Richie Furay, Neil Young en Stephen Stills hun band Buffalo Springsteen opheffen gaat Furay solo verder.

Het gevolg is dat dit album een producer kent en een ingevlogen steel gitarist, Jim Messina en Rusty Young. . Voeg daarbij George Grantham op drums en Randy Meisner op bas, dan hebben we de oprichting van Poco als een feit beschouwd. Het is dan ook niet vreemd dat de sound van de band de Americana 60 sound is.  De Eagles doen het als sessie band goed en pikken bassist Meisner in. Hij wordt vervangen door Timothy B. Smit, die later hetzelfde pad naar the Eagles volgt.

Vanaf die tijd tot de dag van vandaag is het een komen en gaan bij Poco. Furay en Messina blijven de touwtjes strak in handen houden, waardoor de creativiteit van derden maar moeizaam de ruimte krijgt.
Na diverse kleine hits als ‘Keep On Trying’  en ‘Indian Summer’, scoort de band in 1979 een enorme hit. Van het album Legens komen 3 hits ‘Crazy Love’, ‘Heart of the Night en het meer bescheidener ‘Legend’.
Het duurt 10 jaar voordat de band wederom een top album uitbrengt; ‘Legacy’. Voor het eerst scoort de band een wereldhit met ‘Call It Love’ en later ‘Nothing to Hide’. Inmiddels heeft de jaren 60 sound plaatsgemaakt voor de gladde poprock van de jaren 80. Overigens lijkt het alsof de band altijd te laat komt om aan te kunnen sluiten bij de populariteit van de stroming die er dan heerst. Maar dat is bij een verzamelalbum niet meer nodig. Hierdoor is deze drieluik een prima plaat en een prachtig overzicht van Poco. Verhalen over ‘Neil Young’, of de Loggins en Messina hit ‘Your Mama Don’t Dance’, ‘Hearts of Fire’ van Poco of hun solo albums. Het staat allemaal op dit album.

Voor de een Good old Memories voor de ander een heerlijk album om uit te proberen. Maar luister wel in de geest des tijds waarin het gemaakt is, dan is het een heerlijk album!

70's sound / 80's sound / Pop

Deel via social media: