Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-12-29 07:00:00 • 8 min lezen

P.O.D. - SoCal Sessions

P.O.D. – Socal Sessions Label: Universal Eindoordeel: 8

De band P.O.D. (Payable On Death) hoort in het rijtje van Korn, Alice in Chainge, Staind en Limp Bizkit. De cross over band kent een basis in de rock en vermengd dit met diverse stijlen binnen de muziek. Hip Hop, reggae en latin zijn al de stijlen die in het openingsnummer “Panic & Run” voorbij komen. De onvervalste reggae van “Strength Of My Life” kan meedoen met de gevestigde acts uit deze scene. De rap cross over van “Youth of The Nation” en “Alive” van het album “Satellite” werden wereldhits.

De energie van de rockact uit de jaren rondom het millenium heeft nu plaatsgemaakt voor meer gebalanceerde poprock “Will You” en de bovenstaande hits zijn op dit album verwerkt een akoestische versie. Al deze versies zijn goed geslaagd en de nummers blijven staan zonder dat er een verlies van de kracht van het nummer ontstaat. Enkele songs komen zelfs beter tot hun recht.

Hoewel de band een Christelijke inslag kent is dat in hun muziek totaal geen probleem. Men loopt er niet mee te koop (al zou je het niet zeggen als je de hoes ziet) en de teksten zijn hierover goed verpakt. Wanneer je de albumtitel op de hoes leest, zijn de letters zo gevormd dat het Gold Sessions had kunnen zijn. Het is dan ook een prettig album om naar te luisteren. De akoestische versies van de rock en metal acts zijn over het algemeen voor een breder publiek goed te pruimen. Met dit album zet de band zich weer even goed op de kaart.

Deel via social media: