Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-08-30 07:00:00 • 9 min lezen

P.O.D. – The Awakening

P.O.D. – The Awakening Label: Tboy / Universal Eindoordeel : 8

Payable On Death oftewel P.O.D. is vooral in de Verenigde Staten nog erg populair. In Nederland scoorde men hits waaronder het heerlijke rocknummer “Alive”. Eind vorig jaar leverde de band een prachtig akoestisch album “Socal Session”.

De Christelijk georiënteerde alternatieve metal act weet de juiste snaar nog steeds te vinden. Met een spannend intro knalt de powerriffs van “Am I Awake” eerlijk uit de speakers. Door een rustige stuk te gebruiken als couplet, werkt de band telkens naar het stevige refrein. Tekstueel weet de band dezelfde woorden te gebruiken als andere metal bands als Metallica etc. waardoor de nadruk niet op de Christelijke inslag wordt gelegd. Het is geen enkele storende factor, al draagt men het met trot uit.

“This Goes Out To You” kent een heerlijke gitaardrive en met “Rise of NWO” leggen de heren meer het accent op de rap en spoken word dat als een filmleader door het nummer is verwerkt. Carnaval Conversations is een rustpuntje dat als duet met Maria Brink (In This Moment) is gekozen. Net als “Want It All” weet de band een rustpunt te pakken dat opvalt. Bij het laatste door gebruik te maken van een jazzy sfeer met blazers. Met Lou Koller (Sick of it All) stort men wederom op de metal en durft men binnen het nummer schaamteloos over te schakelen naar de reggae. Heerlijk om dit soort acts de vrije ruimte te laten geven. Jammer dat dit niet overal meer zo kan… P.O.D. brengt met “the Awakening” een heerlijke gevarieerd metal rock album!

Deel via social media: