Zoek...
Popa Chubby – It’s A Mighty Hard Road

Popa Chubby – It’s A Mighty Hard Road

Label: Dixie Frog

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-02-16 07:00:00 • min lezen

Blues
7,5

Popa Chubby – It’s A Mighty Hard Road

We herinneren een festival waar een man met overgewicht en een te kleine gitaar of zijn de verhoudingen even uit balans. Theo Joseph Horowitz speelde iedereen naar huis en Popa Chubby werd een naam om niet te vergeten. Inmiddels is de man alweer 30 jaar vol blues and Rock n Roll!

Met de titel is het alles omzeggend. De man weet met hard werken de top te bereiken. Vanuit een klein label en zijn spel weet Popa Chubby met zijn band een status in de blues scene te vergaren waardoor iedereen hem in die wereld kent. Inmiddels weet de man de onrust van zijn gitaarstel om te zetten in heerlijke relaxte bluespop . ‘Let Love Free The Day’, ‘It Ain’t Nothing’  en het heerlijke layd back nummer ‘The Best Is Yet To Come’ zijn al heerlijke songs die tegen de popsound aanschuren. Maar natuurlijk staat de plaat vol heerlijke bluespartijen zoals het ‘If You’re Looking For Trouble’, ‘I’m The Beast From The East’ en ‘More Time Making Love’ . Het album wordt met een ode aan Prince afgesloten door een nieuwe versie van ‘Kiss’.

Popa Chubby laat met dit album wederom van zijn goede kant zien. Geen overkill in de solo’s maar vooral heerlijke songs met kop en staart.

 

Blues

Deel via social media: