Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-03-17 07:00:00 • 4 min lezen

Porter Ray - Watercolor

Porter Ray – Watercolor Label: Subpop Eindoordeel: 7

De rapper uit Seattle brengt met “Watercolor” zijn debuut album. Vol geïnspireerd op de hip hop classics van Common’s Be en Mos Def weet Ray nu zijn eigen draai hier aan te geven. Hij werd opgepakt door Ishmael Butler van Shabazz Palaces en nu op het Subpop label gepresenteerd.

Op jeugdige leeftijd scheef Ray de eerste poëtische verhalen en gedichten. Dit zette Ray op beats, zodat het mee kon gaan in de scene dat groeiend was in Seattle. De verhalen over Seattle, zijn verhalen uit “East Seattle” waar hij opgroeide en zijn boer verloor. Met “Bulletproof Windows” reed men door de stad om “Everybody”de stuipen op het lijf te jagen.

Toch zie je ook hier dat het thuisfront de meeste invloed heeft op de jeugd. “My Mother’s Words” heeft veel indruk gemaakt. Met “Lightro” zoekt hij het lichtpuntje in de toekomst. Inmiddels bevind hij zich in “Past Life” waar de drugs de scepter zwaait. Uiteindelijk weet Ray (deels) uit dit milieu te komen en voelt dat het leven “Beautiful” is. Het is alleen jammer dat dit allemaal nodig is om tot het maken van een album te komen. Het mag een cult item zijn en hierdoor een escape route wordt gevonden. Toch is het vooral een verhaal op muziek en beats en muziek ondergeschikt is.

Deel via social media: