Zoek...
Pretty Maids – Maid in Japan, Back To The Future

Pretty Maids – Maid in Japan, Back To The Future

Label: Frontiers srl

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-05-20 07:00:00 • min lezen

Melodic Rock
8

Pretty Maids – Maid in Japan, Back To The Future

We schrijven 1987, een jaar waar de Deense rock act Pretty Maids hun top album presenteerde. Gitarist Ken Hammer en zanger Ronny Atkins zijn nog de enige bandleden van origine en Chris Laney is als bekende toetsenist en Royal Hunt drummer Allan Sorensen ingehuurd. Rene Shades is tegenwoordig de bassist om het geheel compleet te maken. Toch weet de band met regelmaat een album te presenteren maar die overtreffen niet de opvolgen van ‘Red Hot And Heavy’, Future World.

In het kader van een 30 jarig jubileum doet de band een wereldtournee in 2017/8. Voor de laatste shows werd in Japan het album opgenomen. Het album kent dan ook Future World in zijn totaliteit. De 80’s rock klinkt nog steeds als vanouds  en met de start met het titelnummer zit de snelheid er direct in. De energie in het nummer komt nog steeds goed over en met de hits ‘Love Games’ en ‘Rodeo’ weet men nog steeds de tent op de kop te zetten.

Natuurlijk kent het album meer heerlijke poprock songs waaronder ‘Yellow Rain’, ‘Needles in the Dark’ en “Needles In The Dark’.
Okee live is het niet allemaal qua zang even smooth als op het album van 1987, maar het kent zeker dezelfde energie.

Melodic Rock

Deel via social media: