Zoek...
Prince – Piano & Microphone 1983

Prince – Piano & Microphone 1983

Label: NPG / Warner

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-09-21 07:00:00 • min lezen

Pop
8

Prince – Piano & Microphone 1983

Is that my echo?? Daarmee begint het nieuwe album van Prince. Het is een album waarbij de opnamen van hem achter een piano zijn gevonden. Het is alsof het een lange take is waarbij de ster en spe songs speelt die later op diverse albums terecht zijn gekomen.

Of het een demo take of oefensessie wordt genoemd, het is in elk geval een prachtig inkijkje tot de ontwikkeling van de songs van Prince.
Zo horen we hem alleen achter de piano de b kant van ‘Doves Cry’ ‘17 Days’ spelen met alle improvisaties die overgaat naar de ‘Purple Rain’. Het nummer is wereld beroemd maar mooi om de originele versie hiervan te horen.
Met de cover van Joni Mitchel ‘A Case of You’ weten we waar Roger Nelson zijn inspiratie vandaan haalt voor ‘Mary Dont You Weep’. Het zijn soms korte songs van een minuut of 2 die de revue passeren.
Het ‘Strange Relationship’ is zeer mooi en herkenbaar zoals het uiteindelijk op het album zou worden gezet. Beetje rommelig gezongen nog, maar al zoekend naar de woorden horen we het definitieve resultaat op Sign of the Times uit 1987.  Het “International Lover’ komt van het eerst Grammy Award album 1999.

Het album is wellicht de eerste van de komende serie songs die nog in de kluis liggen. We genieten van dit eerste resultaat en wachten op het vervolg dat hopelijk wat meer (volledige) songs bevat.

 


Pop

Deel via social media: