Zoek...
Prince - Sign of the Times

Prince - Sign of the Times

Label: Warner music

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-09-26 07:00:00 • min lezen

Funk / Jazz / Pop
8,5

Prince - Sign of the Times

We schrijven 1987, het jaar waar Prince zijn gouden plaat maakt en eigenlijk nooit meer een beter album maakte dan Sign of the Times. Met een tour waarbij iedere bezoeker werd uitgenodigd om in Peach and Black te komen en dit dan ook gewoon deed. De Nederlandse show in Utrecht werd een juweeltje en dat was niet alleen de verdienste van de artiest maar ook dat hij opnames maakte met een Nederland videobedrijf die optimaal live registraties maakte.

Het was het artistieke hoogtepunt van de Royal Badness, ook al was dit het eerste album zonder Wendy en Lisa. De relatie was verbroken, het liefdesverdriet werd in de songs gezet en een nieuwe energieke periode was daar. Aan alles werd gedacht.  En dat is nu (weer) te zien in de nieuwe luxe box van dit album.
Maar dat is niet alleen wat dit album in 2020 zo bijzonder maakt. De outtakes van dit album staan hier op en dat zijn dan de afval songs van zijn beste album. De kluis is geopend en zo horen we de instrumentale jazzrock cover ‘It Ain’t Over ‘Til The Fat Lady Sings’, ‘Jealous Girl’,  ‘I Need a Man’ (hoor je dit Bonnie Riatt al zingen?) en ‘Can I Play With You’ wat hij met de legendarische Miles Davis speelde.

Jazz, funk, pop en rock wisselen elkaar op dit album af. Het album beluisteren is al een onderneming op zich. De 13 lps of 8 cd’s met het beeldmateriaal kost even tijd om alles door te nemen, maar dan heb je ook een juweeltje in huis waar je volop van kunt genieten.

 

Funk / Jazz / Pop

Deel via social media: