Zoek...
Prince  & the Revolution - Purple Rain

Prince & the Revolution - Purple Rain

Label: Warner

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-06-27 07:00:00 • min lezen

Pop
8

Prince & the Revolution – Purple Rain re issue

Het fenomeen Prince hoeven we niet meer uit te leggen, maar toch lijkt hij weer wat te zijn weggezakt in de herinneringen van het grote publiek. Het plotselinge overlijden van Roger Nelson deed de wereld opschrikken en dat had alles te maken met zijn oeuvre dat de man door de jaren heen heeft gemaakt.

Zijn seksueel getinte teksten bracht hem de bijnaam His Royal Badness en wilde hier dan ook naar leven. Na de albums Dirty Mind en Controversy, met de hits “Controversy”, “Little Red Corvette” en “1999” werd de kleine man al groot in USA.
Wanneer Prince besluit om een film te maken over zijn jeugd opvoeding en wensenlijstje komt hij tot het maken van Purple Rain. Het was het eerste project met de band The Revolution, waar de toenmalige Wendy Melvoin en haar vriendin Lisa Coleman tot zijn vaste begeleidingsband voegden.
Het album uit 1984 is op zich al een classic- album dat bij iedereen in de kast moet staan. De herkenbare productie, de 80’s pop gecombineerd met de tribute van Prince tot Hendrix bracht de pop, disco en rock tot elkaar. De opener “Let’s Go Crazy”, het ontroerende “When Doves Cry” en de altijd indrukwekkend titelstuk “Purple Rain” zijn de herkenbare highlights van dit album.  Al heeft dit album en deze beter Prince-periode meer te bieden. Dat is wat dit album brengt.
Naast de unreleased tracks, die elders wel te vinden zijn, als “Love and Sex”, het het mooie “Father Song” zijn de ontbrekende songs die de soundtrack compleet maakt.
Natuurlijk is er een cd met vele varianten van de singles en b kanten te vinden met “Erotic City, “God” en  “Another Lonely Christmas”. De songs die toen niet op de Vinyl schijf paste. Tot slot is er nog een dvd schijf met de show van Carrier Dome in Syracuse op 30 maart 1985. Deze show was toentertijd op  tv en veroverde Prince de hele wereld via de beeldbuis in de huiskamer.

Dit is dan ook een volledig document rondom Purple Rain 1985. Wanneer je toch aan een vernieuwde versie toe bent…. mag dat best na 30 jaar.  Qua songs heeft het de tijd doorstaan en is het nog steeds een heerlijk album.

Pop

Deel via social media: