Zoek...
Prince – Welcome to America

Prince – Welcome to America

Label: Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-08-08 07:00:00 • min lezen

Funk / Soul
8

Prince – Welcome to America

Voor de muziekwereld was 21 april 2016 een zwarte dag. Roger Nelson oftewel Prince liet het leven en daarmee zijn een groot muzikaal genie kwijt. Een eigenzinnige man die geniaal was in het maken van muziek en het aansturen van zijn bandleden.
Welcome To America is een van de vele albums die in the Vault / de kluis ligt. Deze songs zijn deels af of zoals dit album toen door de meester aan de kant gelegd.

Het album is in maart 2010 opgenomen en zou de opvolger van 20Ten zijn geweest. Toch koos hij ervoor om het gehele album en de band aan de kant te gooien en verder te gaan met nieuwe muzikanten met de naam Prince and 3rdEyegirl.
Het album Welcome to America ligt in de lijn van zijn funky soulpop als ‘Born 2 Die’, ‘1000 Light Years From Here’ en het typisch good old Prince sound op ‘Check The Record’. Hij gaat even terug naar de gitaren van de jaren 80 in het 60’s rocknummer ‘Hot Summer’ al zijn de balladsongs als ‘When She Comes’, ‘Stand Up and B Strong’ en het afsluitende ‘One Day We Will All B Free’ allen weer juweeltjes die alleen Prince zo kon maken. De toetsenist van de band heeft ook hier de productie in handen genomen waardoor het Prince geluid optimaal terug te horen is.

Het album is dan ook een prettige toevoeging in het gehele oeuvre van the Royal Badness.Funk / Soul

Deel via social media: