Zoek...
Pumarosa – The Witch

Pumarosa – The Witch

Label: Fiction / Caroline

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-21 07:00:00 • 2 min lezen

Dance
7,5

Pumarosa – The Witch

De band Pumarosa heeft hun opmars gemaakt op het London Calling Festival, waar ze van de kleine zaal ieder jaar verder groeiden naar een grotere zaal. Nu heeft de band uit London hun album The Witch uit en kan men voortborduren op het zeven minuten durende indie hit van 2016 Priestless.

De band kent een herkenbare Brits indie sound dat doet denken aan een mix van Faithless, Nick Cave, PJ Harvey en Radiohead. Al gaat het ditmaal om de elektrosounds die binnen de band een belangrijke rol spelen en natuurlijk zangeres Isabel Newsome.
De dancesound binnen de songs doen denken aan Faithless waar het “Priestless” en “Honey” het meest herkenbare van is. Het is aan een kant hypnotiserend maar gelijk zijn de songs ook liedjes. Dat maakt de muziek van Pumarosa dan ook aantrekkelijk.
Vanuit de dance schijven zo naar de zwaardere indie gitaarrock van Lions’Den. Hier horen we mee de invloeden van Nick Cave of andere indie invloeden waarbij het drama vanaf spat. Terwijl het “Red” weer een prima popliedje is.

Het album is divers en met de zomer in het vooruitzicht is het een heerlijk album om op weg te gaan naar de festivals. Al is de band op de Nederlandse festivals dit jaar (nog) niet te vinden.


Dance

Deel via social media: