Zoek...
PWR BTTM – Pageant

PWR BTTM – Pageant

Label: Big Scary Monsters/ Bertus

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-30 07:00:00 • min lezen

Punk
7

PWR BTTM – Pageant

De post punkact Power Bottom komt uit Amerika. De excentrieke heren Live Bruce en Ben Hopkins staan ter discussie. Na beschuldigingen die er op sociale media zijn gemaakt over misbruik moet de band hardhandig de kop in drukken. Het is jammer dat ze hier hun energie in moeten steken in plaats van het promoten van dit album.

Met Pageant brengen ze het vervolg van hun debuut album Ugly Cherries. Een mix van Blink 182 en Green Day vol expressie. De stevige songs “Silly” en “Answer My Tekst!” komen lekker binnen, waarna ze met “LOL” en “Won’t” een andere kant laten zien. De rustige coupletten lopen op naar een heftig refrein. Het past in de lijn dat Green Day ook zou kunnen gebruiken. De melodische intro dat uitloopt naar een stevig postpunk refrein. Het album van Power Bottom staat er vol van en daardoor is het truukje na de eerste helft van het album wel uitgewerkt.
Met het akoestische titelnummer brengt het allemaal weer wat adem in het geheel. Maar met een “New Trick” valt men weer terug in het oude repertoire.

En daar is niks mis mee wanneer je er van houdt.

Punk

Deel via social media: