Zoek...
Debuutalbum met minimalistische soundscapes

Debuutalbum met minimalistische soundscapes

Label : Erased Tapes

Youtube video
ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2019-05-13 07:00:00 • 2 min lezen

Alternative / Instrumentaal
6,5

Qasim Navqi - Teenages

Zegt de naam Qasim Navqi u niets? Dat is natuurlijk heel goed mogelijk. Anderzijds kunnen we deze Pakistaans/Amerikaanse producer en drummer kennen vanwege zijn werk met Dawn Of Midi.

Structuur ontbreekt deels
Teenages is zijn eerste soloplaat die op zich niets te maken heeft met een soundtrack in de brede zin van het woord. Voorheen bracht deze producer vaak alternatieve elektronische muziekstukken uit die dans- , film, of theaterstukken ondersteunden. Deze zes nummers met een speeltijd van een kleine 40 minuten bevinden zich waarschijnlijk op het snijvlak van muziek en kunst. Het zijn zes instrumentale, elektronische soundscapes geworden zonder dat Navqi er zware producties van maakt. Een nummer als ’Mrs 2E’ klinkt aslof er een kindje spontaan wat toetsten op een synthesizer indrukt. ‘Palace Workers’ en ‘’No Tongue’ hebben misschien wat meer contouren maar nog steeds is het zoeken naar structuur. De titelsong heeft daarentegen wat meer een filmisch karakter en is in één take opgenomen, zonder toepassing van overdubs.

Eindoordeel
Voor liefhebbers van de instrumentale experimentele muziek een album dat het ontdekken waard is. Maar voor de gemiddelde muziekliefhebber zal dit album misschien te ontoegankelijk zijn. Veel luisterplezier.

Alternative / Instrumentaal

Deel via social media: