Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-12-04 07:00:00 • 12 min lezen

Queen - A Night At The Odeon (cd/dvd)

Queen – A Night At The Odeon Label: Virgin/ Universal Eindoordeel: 7,5

Terugkijkend in de tijd was dit een van de belangrijkste optredens van de band Queen. Freddy Mercury, Brian May, Roger Taylor en John Deacon hadden hun album “A Night At The Opera” de hitlijsten in zien gaan. “Bohemian Rapsody” stond op nummer één van de hitlijsten en de band was uitgenodigd om te spelen in, de toen meest belangrijke zalen van London, The Hammersmith Odeon.

Het is dan ook 40 jaar na dato dat May en Taylor achter de knoppen doken en een hells karwei hadden om deze show tot een goed geheel op cd en dvd te brengen. Het is dan ook mooi te zien hoe de latere showband is begonnen als een lekkere rockband die zonde franjes etc de songs de zaal in knallen. De songs die niet veel op andere live albums staan krijgen hier een plekje. De felle rockriffjes van “Ogre Battle” (II) wordt gezien als een van de eerst speedmetal songs. Van de “White Queen” (II) komt men via “Bohemian Rapsody” en “Killer Queen” bij “The March of the Black Queen”. Om daarna weer terug te keren bij “Bohemian”. Verder zijn het voornamelijk songs van de eerste drie album die men in het concert ten gehore brengen. Het nieuwe werk moest live nog rijpen, maar om zo n hit kun je niet heen. De show wordt gevuld met de rock and roll songs “Jailhouse Rock” en het poppy “Big Spender”. Het “Brighton Rock” kent al de solo die May later verfijnd op “Live Killers” terug te vinden is.

Het is een mooi Sinterklaas- / Kerstcadeau voor de Queen Fans en rock fans. Queen laat hier zien dat men begon als een prima hardrock act.

Deel via social media: