Zoek...
Quiet Riot - Road Rage

Quiet Riot - Road Rage

Label: Frontiers

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-08-08 07:00:00 • min lezen

Rock
7

Quiet Riot – Road Rage

Samen met bassist Kelly Garni (later Super Trouper) werd, Drew Forsyth en Kevin Dubrow  werd de band gestart. Wanneer Rudy Sarzo, Frank Banali en Carlos Cavazo hun intrede doen, is Debrow de enige overgeblevene. Toch weet deze samenstelling het succes te halen waar het zolang naar smacht. “Metal Heath” en “Condition Critical” behoren inmiddels tot de rock klassiekers. Vreemd genoeg scoren ze hits met Slade songs “C’mon Feel the Noize” en “Mama We’re All Crazee Now”.
De band weet in deze samenstelling diverse malen uitelkaar te gaan en met reunie samenstelling een album te produceren. Totdat Debrow in 2007 door een overdosis komt te overlijden. De band was langzaam afgegleden daar waar bands als Guns & Roses en Motley Crue het succes verdrievoudigde.

Drummer Frank Banali weet zijn voormalig QR vrienden Chuck Wright (House of Lords, Ted Nugent, Mr. Big)  en Alex Grossi ( Adlers Appetite) te strikken voor het album “10”.  Love Hate zanger Jizzy Pearl wordt vervangen door een American Idol zanger en dan is er weer een band voor het elfde album “Road Rage”.

Het is een album met vooral doorsnee rocksongs die de glorietijd niet kan doen herleven. Banali is nog steeds een prima drummer maar het 13 in een dozijn gitaarspel van Grossi maakt dat de band niet boven het maaiveld uitsteekt. Hoewel het lekker begint met “Can’t Get Enough” en “Getaway”
blijft het allemaal wat hangen in het zelfde. “Renagade”, “Make A Way” en “Shame” zijn prima songs maar kunnen over een kam scheren qua compositie en sfeer.  Het is jammer dat de Riot langzaam uitdooft in mainstream.

 

Rock

Deel via social media: