Zoek...
R. Stevie Moore & Jason Falkner

R. Stevie Moore & Jason Falkner

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-04-04 07:00:00 • 2 min lezen

Alternative / Blues / Rock / Singer-songwriter
7,5

R. Stevie Moore & Jason Falkner – Make it Be

De Amerikaanse singer songwriter R. Stevie Moore is ook bekend onder zijn afkorting van de naam RSM. Zijn vader was de rechterhand van de rock and roll uit het verleden. Als producer en bassist van Elvis Presley en Roy Orbison werd hij veelvuldig ingehuurd door velen die dit succes ambieerden.

Nu is het de zoon die van zich laat spreken en eigenlijk doet hij dit al sinds de jaren 70. Kortom een oude rot in het vak dat altijd ergens in de schaduw zijn werkzaamheden doet. Samen met Jason Falkner, een Amerikaans rock georiënteerde muzikant die zijn diensten vertolkt bij Jelly Fish en Travis, weet Moore een lekker poprock album te brengen. Met “I H8 ppl” (I Hate People) zit de sfeer er direct goed in.  Met “Another Day Slips Away” weten de heren hun leven terug te brengen naar een refrein in een 3 minuten song; Sleep and eat, love, work and play… say goodbye, people go.
Het geeft ook de humor van de heren weer.

Het album was al op de digitale snelweg te vinden, maar bij de release van Falkner zijn solo album is dit album even op een zijspoor gezet. De reden dat het nu wel op schijf uit komt is vooral te danken aan de nieuwsgierigheid van de fans op het net. De versie op vinyl zijn een aantal songs geskipt waardoor een cd toch een vollediger beeld van de opnamen weergeeft. Tot slot geeft Moore een impressie van Falkner Walk song. In die hoedanigheid zal dit album tot stand zijn gekomen. Veel ontspanning en lol hebbend bij de opnamen. Daar is muziek ook voor bedoeld!

Alternative / Blues / Rock / Singer-songwriter

Deel via social media: