Zoek...
Rachel Grimes – The Doctor from India

Rachel Grimes – The Doctor from India

Label: Mossgrove music/ Rough Trade/ konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-06-01 07:00:00 • min lezen

Klassiek
7

Rachel Grimes – The Doctor from India

De Amerikaanse pianiste Rachel Grimes wist in de jaren 90 met haar band Rachel’s een plekje te veroveren in de wereld van de kamermuziek. Met haar band levert ze vele albums en gedreven door de componist Edward Nyman, kwam er veel muziek van haar hand.

Het beeldende muziekstijl bracht dat haar muziek voor diverse films werd gebruikt. Wanneer enkele jaren geleden bandleden Jason Noble en Edward Grimes kwamen te overlijden, werd het voor Rachel een zoektocht naar haarzelf.

Met de inspiratie van India en Ghandi komt dit helemaal tot zijn recht. Als muzikale ondersteuning voor de film The Doctor From India van Jeremy Frindel, kon ze haarzelf weer vinden. De wereld van zelfontdekking staat hier in centraal. Het verhaal van Ghandi is al indrukwekkend en Grimes haar muziek is hierin passend te noemen. Kamermuziek met piano, saxofoon en fluit geeft de rustgevende sound. Het probleem met alleen een cd is dat het wat karig kan zijn. De beelden komen in de film meer tot zijn recht met deze muziek. De cd alleen wordt halverwege voor een rocker wat saai, zullen we maar zeggen.

Klassiek

Deel via social media: