Zoek...
Racoon – Look Ahead and See the Distance

Racoon – Look Ahead and See the Distance

Label: PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-10-14 07:00:00 • min lezen

7,5

Racoon – Look Ahead and See the Distance

Het geluid van de Zeeuwse band Racoon is te herkennen uit duizenden. Inmiddels heeft Bart van der Heide en de rest van de band vele hits op hun naam. Kortom de band zit gebeiteld in de Nederlandse popindustrie. Het maakt het dan ook wat gemakkelijker om de tijd te nemen voor het opnemen van een album. Na Liverpool Rain uit 2011 kwam geruisloos in 2015 het album All-in Good Times voorbij. Dit is het zevende album en de band gaat gedoseerd het land in.

Vanaf de  eerste klanken van “Bottle of Waiting Whiskey” klinkt het allemaal vertrouwd. Inclusief de vorm van de teksten die als beeldende  poëzie verhalen door het album klinkt.  Het is beeldend door te staren naar de wisheyfles en een net geleegd glas. Het overdenken hoe het leven er uit  ziet tijdens een persoonlijk drama. Dat is tekenend voor de band en dit album. Het verlies van je dierbare horen we door alle  songs. “Stay Little”, “Soon”, “Battle of Springtime”, “Motherfather” zijn enkele titels. Behalve het herkenbare Led Zeppelin  soundje van “Bring in On” zijn de songs vooral ingetogen. Het past Racoon in hun muziekstijl maar wat meer uptempo songs had dit album meer kunnen sieren.
Kortom het is een album om met de band mee te leven en voor de band een verwerkingsperiode om het verlies een plek te geven.

Racoon is te zien in Nederland
24 november Klokgebouw te Eindhoven
2 december Martiniplaza te Groningen
28 april Ziggo Dome te Amsterdam

Deel via social media: