Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-09-13 07:00:00 • 5 min lezen

Radkey - Dark Black Makeup

Radkey – Dark Black Makeup Label: Kobalt Eindoordeel: 8,5

Radkey, brutaal, strak en meer dan talentvol. Het is een van de veel belovende acts van dit jaar. Het trio bestaande uit drie broers Dee, Isaiah J. en Soloman Radke.

De energieke songs als “Romance Dance” en “Love Pills” brengen de moderne indie post punk, garagerock en pop blijelkaar. Daar waar Danzig even de vrolijkheid in brengt, de Ramones er iets langer over doet dan 3 minuten en daar Chris Cornel met Soundgarden de hits had willen zien. Wanneer het aanstekelijke “Parade it” wordt het geheel duidelijk. Het klinkt als een jonge Billy Idol.

De warme diepe stem klinkt als een met Idol. De band kent geen meester gitarist als Steve Stevens, maar het geheel is net zo brutaal. Wanneer Le Song met de hoeveelheid la’s wordt ingevuld en de strakke vierkwartsmaat ruim 2 minuten te keer gaat, mag deze postpunk wel vergeleken worden met een oude songs van Generation X. Dit wordt al snel opgevolgd met een aanstekelijke popsong “Hunger Pain” geeft aan dat de variatie op dit album optimaal is. Het album is een heerlijk rock album dat tot een van de betere is van dit jaar.

Hoewel de band uit Missouri, zelf zeggende geïnspireerd is door Fishbone, is het niet verwonderlijk dat deze vrolijke poprock support was voor The Offspring en heeft men inmiddels het Engelse rockfestival Download al aan gedaan. Het is allemaal veelbelovend en zal men het komende festival seizoen zeker op diverse festivals te zien moeten zijn.

Maar daar is het te lang wachten op. Komende maand zal de band Nederland aan doen.

21 okt Merleyn te Nijmegen 22 okt Paradiso te Amsterdam 23 okt Ekko te Utrecht

Deel via social media: