Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR
2014-09-21 07:00:00 • 7 min lezen

Raptor - Lonely Boy EP

Raptor – Lonely Boy EP

Label: Bandcamp

Eindoordeel: 8/10

 

 

Utrechtse glorie

Raptor is een Utrechts gezelschap dat pas dit jaar werd opgericht en dat met deze EP haar eerste wapenfeit aan de wereld presenteert. ‘Lonely Boy’ bestaat uit vijf nummers (+2 extra als je het geheel via de Bandcamp pagina van de band download) die knallen van de drive en ambitie en die deze band meteen op de kaart zetten.

 

Internationaal

Gitarist Jon Symons verdiende zijn sporen al bij Intwine maar met de muziek van die band heeft deze EP niet veel te maken. Progressieve metal (in de riffs), een vleugje Alice In Chains (in de zang) en een zoete dosis Amplifier (de prachtige ballad 'Battles') maken deze band tot een aangename aanwinst voor rockend Nederland. De leadvocalen van Symons zijn wel een acquired taste. Het is niet dat ze misstaan maar een iets meer expressieve zanger had de nummers zeker aan kracht doen winnen en ze domweg meer recht gedaan. Instrumentaal staat de band echter als een huis en ook compositorisch verraadt de band niet dat ze nog maar zo kort bij elkaar is.  

 

Vijf Euro

Voor het luttele bedrag van vijf Euro heb je een uiterst plezierig muzikaal werkje in handen en sponsor je ook nog eens (inter-)lokaal talent. Ik ben in ieder geval zeer benieuwd naar de eerste volledige CD van deze heren. Als het een voortzetting is van ‘Lonely Boy’ dan staat rock-minnend Nederland nog veel moois te wachten.

 

Eindoordeel 8/10

Deel via social media: