Zoek...
Raven – Screaming Murder Death from Above

Raven – Screaming Murder Death from Above

Label: SPV

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-01-16 07:00:00 • min lezen

Metal
7,5

Raven – Screaming Murder Death from Above

De metalband Raven uit Newcastle behoort tot de grondleggers van de New Wave of British Heavy Metal waar later acts als Judas Priest, Saxon en Iron Maiden hun voordeel mee deden. De band bestaat uit de boertjes John en Mark Gallagher die vanaf 1974 op de Britse podia te zien zijn.

Toch wist de band pas in 1981 hun debuutalbum te presenteren. Na een break verscheen in 2015 hun dertiende album ExtermiNation en werd er met drummer Joe Hasselvander weer getourd. Hiervan is er nu een live album dat is opgenomen in het Deense Aalborg.

Raven is door de jaren heen altijd al een stabiel goede live act geweest. De sterke gitaarriffs including de solo’s vliegen je om de oren terwijl de drummer er niet van houdt om stil te zitten. Hij weet het tempo hoog te houden. Het album is dan ook direct op band gezet. Dit verschilt nogal eens met andere acts die altijd een of meerdere songs van een show combineren voordat men het op een album zet. Nee, hier horen we de uitschietende gillers en opzwepende klanken voor het publiek in ‘Faster than the Speed of Light’ of  het meezingen van het publiek op AANSMMGN. Maar ook de classic Raven songs als ‘Hell Patrol’ en ‘All for One’ van het gelijknamig album mogen niet ontbreken.
Het album kent de meeste songs voor deze setlist waardoor ‘Breaking the Chain’ en ‘Hung Drawn en Quartered’ ook op dit album zijn verschenen.

Prima album van deze oer metal band, zodat ze weer op tour 2019 kunnen!

Metal

Deel via social media: