Zoek...
Ray Davies – Our Country, Americana Act II

Ray Davies – Our Country, Americana Act II

Label: Legacy/ Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-07-21 07:00:00 • min lezen

Country / Rock
8

Ray Davies – Our Country, Americana Act II

Dat de zanger van the Kinks, Ray Davies een groot idool was voor de jongeren in de jaren 60 en 70 is misschien nu moeilijk voor te stellen. The Beatles, The Rolling Stones, The Who en The Kinks waren in die tijd de bands die de wereld deed trillen. Tot op de dag van vandaag is hun invloed binnen de muziek nog van invloed.
De liefde voor de Americana is voor Davies groot genoeg een drie-luik van songs op te nemen. Samen met de Jayhawks (die deze week ook hun nieuw album uitbrengt) is de sound wel gewaarborgd. Met de mooie verhalen van Davies en terug kijkend op de tijd dat men Amerika muzikaal veroverde is prachtig in the Invaders’ terug te vinden.’ Daar waar deel 1 al verrassende songs bevat, is het tweede deel ook weer verrassend. Naast de covers van ‘Oklahoma USA’ en een prachtige versie van ‘The Gateway’ horen we zijn ex-vrouw en the Pretenders zangeres Chrissie Hynde op ‘the Take’ . Ook hier weet Davies zijn verhalen verhaal te vertellen over hij een dame weet  leren kennen.  Of is dit het verhaal van hum zelf. Waarom the Jayhawks zijn ingevlogen is vooral te horen op the March of the Zombies. Prachtige samenzang wat we graag bij Americana willen horen. ‘Bringin up Baby’, ‘the Big Weird’  en ‘The Empty Room’ zijn allen mooi persoonlijke verhalen.
Het album is een prachtige album waarbij we al uitkijken naar het derde deel.

Het geeft Davies wellicht zo de ruimte om met zijn oude maatjes van the Kinks een reünie op te zetten. Iets waar veel mensen al jarenlang naar uitkijken. We zullen zien

Country / Rock

Deel via social media: