Zoek...
Ray LaMontagne - Part of the Light

Ray LaMontagne - Part of the Light

Label: RCA

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-05-30 07:00:00 • min lezen

Singer-songwriter
8

Ray LaMontagne – Part of the Light

De Amerikaanse droom van Ray LaMontagne is helemaal waar geworden. Ooit werkte hij in een schoenenfabriek. Wanneer hij Stephen Stills hoorde zingen ging de knop om. Dat wil ik ook! Stopte met werken ging zijn droom achterna.

In 2014 verscheen zijn debuutalbum Trouble en nu bijna 15 jaar later verschijnt zijn zevende album Part Of The Light. Een album dat aansluit op het Ouroboros album uit 2016. Heerlijke popliedjes die doen denken aan de singer-songwriters uit de jaren 70. Hoe zou John Denver in 2018 hebben geklonken?
Het album is vanaf het eerste nummer ‘To The Sea’ al pakkend als een popsong op een akoestische gitaar. Ook hoor je op het album de Pink Floyd elementen. Met ‘Part of the Light’ en het laid back nummer ‘It’s Always Been You’ sleept LaMontagne je mee in zijn verhalen. Een absolute verhalenbundel met emoties, verlies en overdenkingen over deze wereld en de maatschappij.
Het is vooral puur en muzikaal vindingrijk in de eenvoud. De emotie in “Such A Simple Thing” maakt dat hij dit nummer krachtiger zingt, waardoor het een van de mooiste liedjes  op het album is. Met ‘Goodbye Blue Sky’ sluit hij dit album af. Een sfeervol song, dat linkt aan dat andere nummer met die titel.

Ook dit mag best tot een van de mooiere album van dit jaar worden beschouwd. Zeker wanneer je even buiten de bekende artiesten wil luisteren.

Singer-songwriter

Deel via social media: