Zoek...
Ray LaMontange – Monivision

Ray LaMontange – Monivision

Label: RCA

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-07-04 07:00:00 • min lezen

8,5

Ray LaMontange – Monivision

Het is inmiddels alweer het achtste album van LaMontagne. De Amerikaanse zanger weet met zijn uiterlijk en muziek ene mooie kruising te zijn van Cat Stevens en Stephen Stills. De laatste was voor hem een idool om uiteindelijk muziek te gaan maken.

Met het album ‘God Willing & The Creek Don’t Rise’ uit 2010 wist hij het grote publiek te bereiken. Na diverse albums weet hij met het nieuwe album weer een heerlijke sfeer te maken. Het album is ontspannen in de sfeer en de songs ‘I Was Born To Love You’, ‘We ll Make It Through’ en ‘Summer Clouds’ Al weet hij met de popsongs ‘Strong Enough’ het tempo op te schroeven zonder afbreuk te doen aan het album. Met ‘Weeping Willow’ en ‘Morning Comes Wearing Diamonds’  doet het soms denken aan de zoete liedjes van Simon and Garfunkel, maar dan in een 2020 jasje.


Het album kent een prachtige klankkleur en is gemixt door Bob Ludwig. Het hoesje is wat minimaal maar wellicht is dit omdat RCA dit talent vanaf het debuut album Trouble had verwacht dat hij door zou breken. Op een een of andere manier komt dat er maar niet van. Onterecht want de man weet prachtige albums te maken waarvan het debuutalbum, ‘Gossip’, ‘God Willing’ en dit nieuwe album opvallend goed zijn! Hopelijk weet LaMontagne door te brengen kaar het grote publiek.

 

Deel via social media: