Zoek...
Rayland Baxter – Wide Awake

Rayland Baxter – Wide Awake

Label: ATO / PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-07-29 07:00:00 • min lezen

Country / Pop
8

Rayland Baxter – Wide Awake

Wanneer je vader Bucky Baxter een beroemde (steel) gitarist is en jarenlang met Bob Dylan, Steve Earle, Ryand Adams en Ben Fold over de wereld tourt, dan is het niet vreemd dat de zoon Rayland in de wereld van de muziek belandt. Zijn keus om de country folk pop een moderne sound te geven past bij het verhaal van vader en zoon.


Wide Awake is Baxter zijn derde album. Een album dat ook goed voor het grote publiek past. Samen met producer Butch Walker (Pink, Fall Out Boy, Weezer) is Baxter op  zoek gegaan naar een passende band. Cage the Elephant gitarist Nick Bockrath, Dr. Dogs drummer Erick Slick en Aaron Embry die samenwerkt met Brian Eno, dan mag je best zeggen dat je een leuke band om je heen hebt verzameld. Ook zijn vader mag op dit album niet ontbreken.
Het album geeft een persoonlijk blik van de man weer op de huidige maatschappij met ‘79 Shiny Revolvers’ en ‘Strange American Dream’. Of zijn switch naar de muziekwereld op ‘Hey Larocco’
Het is niet zo dat het een zwaar beladen album is. de heerlijke popsound van ‘Amelia Baker’ en de country stijl  op ‘Sandra Monica’  wordt af gewisseld met de singer-songwriters songs als ‘Without Me’.

Lekker divers en mooi album !

Country / Pop

Deel via social media: