Zoek...
Razorlight - Olympus Sleeping

Razorlight - Olympus Sleeping

Label: Believe

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-10-05 07:00:00 • min lezen

Rock
7,5

Razorlight – Olympus Sleeping

Het is alweer een tijd geleden dat we iets hoorden over de band Razorlight. De band werd exact 12 jaar geleden uitgeroepen tot de meest belovende act. Het nummer ‘America’ dat daarna verscheen werd een grote hit en het album werd een bestseller. Daarna begon de winterslaap waar men 10 jaar later uit ontwaakt.

Inmiddels is de zanger / gitarist Johnny Borrell de enige die het licht brandend houdt. Hij weet met een volledig nieuwe band een nieuw album te brengen. Een album vol heerlijke poprock songs waaronder ‘Back Into Your Life’ ‘Good Night’ en ‘Razorchild’ . De postpunksound horen we op het openingsnummer ‘Got To Let the Good Times’ en ‘Brighton Pier’. Het geeft aan dat Borrell zijn hart in de gitaarsound. Natuurlijk weet hij allang dat de postpunk songs geen commerciele invulling geeft een weet op een bekwame manier dit te mengen. Hierdoor is het een album dat op twee benen hinkt, omdat de songs elkaar afwisselen.
Hierdoor zal het doorluisteren van het gehele album voor velen lastig zijn.  Hierdoor is het jammer dat het album niet een geheel is, maar er staan zeker mooie songs op!

 

Rock

Deel via social media: