Zoek...
Razz - Nocturnal

Razz - Nocturnal

Label: Long Branch records

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-09-10 07:00:00 • min lezen

Indie / Rock
7

Razz – Nocturnal

Het is de Duitse poprock act Razz dat inmiddels goed aan de weg timmert. Het viertal begon enige jaren geleden en debuteerde met het album With Your Hands We Conquer. Nu weet de indie rockband hier een vervolg aan te geven.

De opener “Paralysed” klinkt als een stevige rockact dat ergens een mix is tussen de Staat en Kaiser Chiefs.  Het kent electronisch catchy deuntjes in o.a. “Trapdoor” en “Another Heart Another Mind”. Maar ook wat matige gitaarsongs als “Could Sleep” en “Silver Lining” passeren de revue.
Halverwege het album weet de band de sfeer meer richting de elektronica te geven. “By & By”, “Step Step Step” en “Let It In Let It Out” zijn wel de meest dansbare songs van het album, terwijl men met “Lector” de relaxte elektrosound van de jaren 80 heeft gevonden.

Het album is daarom nogal divers van aard waardoor het klinkt dat de band nog steeds zoekend is naar waar men naar toe wil. Dat terwijl men de met hun debuut al diverse grote festivals heeft aangedaan en  een gevestigde sound a la Editors had. Nu is het allemaal wat te wisselvallig geworden.

Indie / Rock

Deel via social media: