Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2016-02-26 07:00:00 • 12 min lezen

Recorders - Coast to Coast

Recorders – Coast to Coast Label: Caroline Eindoordeel: 7

Ergens in de Belgische hoofdstad is een band dat drie jaar geleden hun debuutalbum mocht opnemen in Los Angelos. Deze ongekende luxe is zeker niet voor iedereen weggelegd. Zeker wanneer je met prodcer Tony Hoffer (Depeche Mode, Beck) achter de knoppen mag hebben. Toch wist men dit door hun Ep’s met indie electropop voor elkaar te krijgen.

Met de bagage als supportact voor The Fratellis’s gaat men de studio in. Ditmaal zonder Arnaud De Ghellinck en Pierrick Destrebecq maar met Michael John Joosen en Ben Broux in de gelederen. Met “Coast to Coast” is er het vervolg. Lekkere indie popliedjes die Engels georiënteerd zijn. Geometric Peaks is lekker swingende electropop, terwijl “Time Is A Flat Circle” meer in de hoek van Elbow ligt. Dat de band er het liefst op los experimenteert is te horen op “Summit”. Maar met 2 nieuwe mensen in de gelederen is het wederom zoeken naar de juiste richting.

Het is een album waar niet alle nummer even zelfverzekerd overkomen, al is het in het geheel een prima album met elektropop liedjes die hier en daar uitgerekt worden om te experimenteren of is het de onzekerheid om niet te weten hoe het nummer eindigt. Opvallend is de single “Lost At Sea” een lekker popsong met kop en staart.

Deel via social media: