Zoek...
Restoration – Reimagining the songs of Elton John and Bernie Taupin

Restoration – Reimagining the songs of Elton John and Bernie Taupin

Label: MCA Nashville/ Universal

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-04-08 07:00:00 • min lezen

Country
7,5

Restoration – Reimagining the songs of Elton John and Bernie Taupin

De meester Elton John heeft als singer-songwriter heel wat prachtige songs op zijn naam staan. De echte naam is Reginald Kenneth Dwight heeft inmiddels honderd miljoenen albums verkocht. Met zijn leeftijd van 70 jaar van afgelopen maand, is het een mooi moment om hem in het zonnetje te zetten. Deze week komen er twee tribute albums op de markt. Restoration en Revamp.


Het is niet alleen Elton John die met de eer mag strijken. Bernie Taupin is de medeschrijver van de meeste songs, maar houdt zich liever op de achtergrond.  Toch weet hij met dit album de uitnodiging aan te gaan om dit te produceren. “Het is de dat we samen veel countrysongs hebben geschreven. Het is dan ook een voorrecht om aan dit album mee te werken.

Zo horen we Maren Morris een prachtige vertolking doen van ‘Mona Lisa and Mad Hatters’ en Don Henley van the Eagles een duet met Vince Gill ‘Sacrifice’ zingen. Miley Cyrus weet op dit album ‘The Bitch is Back’ beter te vertolken dan om dat andere tribute album Revamp. Op dat album vertolkt ze ‘Don’t Let the Sun Go Down On Me’. Maar in het algemeen is dit een Amerikaans country gericht album. Rhonda Vincent en Dolly Parton  is al een mooie combinatie en brengen een mooie versie van ‘Please’. Net als the Brothers Osbourne Take Me to The Fire en Rosanne Cash met Emmelou Harris een mooie versie van This Train Don’t Stop There No More. Met Willy Nelson sluit men het album alf met the Border Song. Hierdoor zijn er diverse generaties die op een countrystijl Elton John en Taupin geëerd hebben.

Elton John is te zien in Nederland op
15 mei 2019 Ziggo Dome te Amsterdam
8 juni  2019  Ziggo Dome te Amsterdam

Country

Deel via social media: