Zoek...
Revolution Saints – Light in the Dark

Revolution Saints – Light in the Dark

Label: Frontiers rec / PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-10-25 07:00:00 • min lezen

Rock
8,5

Revolution Saints – Light in the Dark

Na het zeer goede debuutalbum kon er een vervolg maar moeilijk uitblijven. De Revolution Saints mag dan voor velen nog een onbekende act zijn, maar het is een superband. Met een wereld drummer Deen Castronovo (Journey, Bad English, Ozzy), een gitaarbeest Doug Aldrich (Dio, Whitesnake, Dead Daisies) en meester bassist/ zanger Jack Blades ( Nightranger, Damn Yankees).

Met een drummer als basis zanger is een band altijd geinig om te zien. Om dit ook live te kunnen is nog te vraag. Maar het gaat Castronovo goed af. Zijn zangstijl is passend in het plaatje van Journey.  Met de ondersteuning van Jack Blades de goede vocalen gewaarborgd.
Het is ook hoorbaar dat we te maken hebben met doorgewinterde rockmuzikanten. Het project is wederom geproduceerd door de Frontiers huis producer De Vecchio. Ditmaal is het zeker hoorbaar dat de kracht bij de band ligt. “Freedom”, “The Storm Inside” en het titelnummer zijn hoorbaar beter op plaat gezet dat de producties van Del Vecchio, waarbij hij ook nog tekent voor de songs. Ditmaal zijn de composities door de gehele ballotagecommissie van de band gegaan. Lekker uptempo  songs als “Ride On”, “Don’t Surrender” en “Running on the Edge” passen in de lijn van Whitesnake. Al mogen de classic ballads als “I Wouldn’t Change a Thing” en “Can’t Run Away” zeker niet ontbreken.

De band weet wederom een van de betere American rock albums van het jaar te maken.

Rock

Deel via social media: