Zoek...
Rick Astley definitief terug met Beautiful Life

Rick Astley definitief terug met Beautiful Life

Youtube video
ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2018-07-23 07:00:00 • 3 min lezen

Pop
7,5

Rick Astley - Beautiful Life

Rick Astley is terug met zijn nieuwe album Beautiful Life. Iedereen die jonger is als 30 kent waarschijnlijk de naam niet maar toch was deze Britse zanger eind jaren ’80 ongekend succesvol met hits als “Never Gonna Give You Up,” “Whenever You Need Somebody,” “Together Forever,”. Nu is hij terug met zijn nieuwste album Beautiful Life

Label : BMG

Stock, Atken and Waterman
We kennen de goed geklede Brit inclusief vetkuif natuurlijk van zijn samenwerking met de hitmachine Stock, Aitken and Waterman. Zoals gezegd scoorde hij eind jaren ’80 hit na hit maar sinds 1993 deed hij een stapje terug en was niet echt actief meer in de muziekwereld. De afgelopen jaren was hij nog wel eens te zien op podia als er ergens ‘80’s festivals waren en hij optrad in een line-up met namen als Mel & Kim en Johnny Hates Jazz. Tot 2016 want toen was daar ineens een soort van comeback album was met de titel 50; een album dat het in de UK prima heeft gedaan en goede kritieken heeft ontvangen. Twee jaar later is daar zijn nieuwe album waar hij zelf over zegt: “In the midst of all this madness, I just went back into my little home studio because that is what I love to do. I was tinkering about with bits and pieces and before you know it, I was making a new record”.

Country/Folk
Opener en titelsong ‘Beautiful Life’ klinkt alsof het uit de succesvolle jaren afkomstig is maar nooit eerder uitgebracht. Kortom, Astley zoals we hem kennen en met een nummer dat uitermate dansbaar is. Vervolgens laat de Brit, die alle nummers zelf schreef, toch wel horen wat meer in huis te hebben. ‘Chance To Dance’ valt ook nog wel binnen de herkenning maar met het sentimentele ‘She Makes Me’ laat Astley horen ook een crooner in zich te hebben. Opvallend is overigens hoe goed zijn stem geconserveerd is gebleven of misschien wel aangenamer is geworden. Ook durft hij een uitstapje te maken naar country/folk met ‘Last Night On Earth’ en ‘Empty Heart’ en we horen R&B in ‘Every Corner’ dat mede door de piano wel een aangename sound krijgt maar zich niet \écht kan onderscheiden. Op het einde is er nog ruimte voor de powerballad ‘Try’ die vanuit rustige pianoakkoorden wordt opgebouwd. Afsluiten doet hij met “pianosong” ‘The Good Old Days’, een nummer met een wat persoonlijke en nostalgische inslag. (“the music that my brothers and sisters played to me”).

Eindoordeel
Beautiful Life brengt ons een 52-jarige Rick Astley die zichzelf waarschijnlijk opnieuw uitgevonden heeft na het album 50. Zijn stem klinkt voller en zelfverzekerder dan ooit en de twaalf songs zijn helemaal niet slecht. Het is natuurlijk allemaal niet vernieuwend maar het is gewoon een prima plaat zonder date r waarschijnlijk een hit op terug te vinden is. De vraag is of Astley daar op zoek naar is. Veel luisterplezier.

Pop

Deel via social media: