Zoek...
Rick Parfitt - Over and Out

Rick Parfitt - Over and Out

Label: Earmusic / V2

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-03-28 07:00:00 • min lezen

Rock
8

Rick Parfitt – Over and Out

Het was het laatste optreden dat Rick Parfitt met Status Quo in Nederland was. Hier vertelde Francis Rossi dat de gitarist bezig was met een solo album. Het album is postuum afgemaakt. Parfitt overleed 24 december 2016 door een infectie aan de complicaties van zijn schouder.

Over and Out is dan ook een bijzonder album. De medeoprichter van Status Quo is mede bedenker van de Quo riffjes die we kennen. Ze zijn binnen de boerenrock en blues veelvuldig gebruikt.
De tournees van Quo en rock and roll leven werd hem uiteindelijk bijna fataal en kreeg een bypass. Hierdoor kon hij wat jaren erbij krijgen, zoals hij zei.
Tijd om rustig eens een solo album te maken.

Een album met onmiskenbaar Quo geluid horen op ‘Everybody Knows How To Fly’,  ‘Fight For Every Heartbeat’ en ‘Long Distance Love’. Om het album goed af te ronden zijn de zonen van Parfitt ermee aan de slag geslagen. Zij hebben hun vrienden Brian May (Queen) en Chris Wolvenholme (Muse) gebeld om hen te helpen.
 ‘Without You’ krijgt dan een andere lading wanneer dit het sfeertje een Queen ballad meekrijgt. Of het titelstuk waar Parfitt zijn afscheid van het aardse leven (of the rock and roll) aankondigt. Het zijn songs die inmiddels een andere kijk op de plaat geven.
Het album is dan ook een variatie van Status Quo met de rock periode (‘Halloween’) , ballads en fifties rock and roll  (‘Look Myself Away’).  Het zou muzikaal tot een van de betere Quo platen gaan behoren.

Rock

Deel via social media: