Zoek...
Rick Springfield – The Snake King

Rick Springfield – The Snake King

Label: Frontiers records

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-01-28 07:00:00 • min lezen

Blues / Pop / Rock
8

Rick Springfield – The Snake King

De Australische poprocker Rick Springfield verraste in 2016 ieder met een super goed album Rocket Science. Plotseling is er nu alweer een album van de man die in de jaren zijn hoogtij dagen vierde.

De gladde pop rock laat hij nu even links liggen en duikt hij in de wereld van de blues rock met een vleugje country. Het “Orpheus in the Underworld” doet erg denken aan de songs van John Mellencamp, al is het gehele album een versie van de 90 albums van  Mellencamp. De songs zijn gemakkelijk in het gehoor liggend, alle songs hebben een heerlijke drive terwijl de sound van country, blues, rock en pop iedere keer veranderd. Veel variatie op dit album terwijl het een geheel is.
Met titels als “The Devil That You Know”, “Land of the Blind” where the dying man is king, Jesus was an Athiest en God Don’t Care zou je kunnen denken dat het een gospel album is. Hoewel er een knipoog naar de relegie gaat, gaat het hier vooral om de humor. Toch kennen de teksten een donker tintje met betrekking tot het geloof en waar het leven hierna naar toe gaat.
Toch zit dit de songs niet in de weg en is het vooral een heerlijk album dat swingt en rockt en je krijgt er wat zinnen en teksten ter overdenking bij.

Blues / Pop / Rock

Deel via social media: