Zoek...
Ride - Weather Diaries

Ride - Weather Diaries

Label: Wichitas – Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-06-26 07:00:00 • min lezen

Avant garde / Pop
7,5

Ride - Weather Diaries

Wanneer de naam Andy Bell valt, zal dat voor velen een momentje zijn van Waar ken ik die van? De Engelse bassist heeft zich in de kijker gespeeld als bassist van de band Oasis. Nu de broertjes Gallagher hun eigen weg gaan, blijft er voor Bell ook veel vrije tijd over. Het heeft hem aan het denken gezet om zijn voormalige band weer nieuw leven in te blazen.

Ride is een band dat uit Oxford kwam. Met hun slepende en zweverige sound werd dit in die tijd een shoegaze band genoemd. Naast Ride waren er bands als My Bloody Valentine, Spiritualized en Lush.
Wanneer de grunge meer aan populariteit won,  werd Ride ook iets steviger qua geluid, maar het echte succes bleef uit. De band viel uit elkaar en ieder ging hun weegs. Hier bleek Bell het meest gelukkige te hebben gekozen. Oasis groeide uit tot een mega act, maar naast de Gallaghers weten de meeste mensen maar amper hoe de rest van de band er uit ziet. Laat staan hun namen weet.

Met Ride weet Bell een serie reünie concerten te geven. Dit bracht de creativiteit mee om gezamenlijk een nieuw album te maken. Weather Diaries is dan ook een album dat terugkeert naar de zweverige slepende songs (“Home is a Feeling”, “Charm Assault”) van weleer. De psychedelische invalshoek is op “Rocket Silver Symphony” en het uptempo nummer “Lateral Alice” te horen. We horen de 60 sounds in de new wave van  jaren 80. Een combinatie dat Oasis zeker prettig zou hebben gevonden.

Ride is te zien in Nederland op
3 november in TivoliVredenburg te Utrecht

Avant garde / Pop

Deel via social media: