Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-03-16 07:00:00 • 7 min lezen

Rina Mushonga - The Wild, The Wilderness

Rina Mushonga – The Wild, The Wilderness Label: B2music Eindoordeel: 8

In de zomer van 2013 verscheen de EP “For Them Instead” van Rina Mushonga als voorloper voor dit album. Deze Nederlandse/ Zimbabwaanse zangeres die in India geboren is, is een grote aanwinst in de Nederlandse popmuziek. Heerlijke pop met hier en daar een Afrikaanse inslag.

Na het aanstekelijk openingsnummer “The Bitter End” is het prachtige” For Open Waters” dat al eerder op de Ep stond. Met haar warme stem brengt ze verschillende stijlen van muziek naar een popnummer. Het meeslepende Eastern Highlands was al een single en werd hier en daar al gedraaid. Maar nog een grote doorbraak leverde het nog niet op. Met dit volledige album is de kans groter. De gitariste met de Tracy Chapman look, brengt een afwisselend album met veel variatie. Het “Lion Heart” zou zo een Chapman song kunnen zijn. Hoewel de mooiste liedjes al op de Ep staan, zijn er op het album ook zeker juweeltjes te vinden, waaronder bovenstaande titels.

Het afgelopen jaar vertrok ze naar Engeland om dit album met producer Chris Bond (Ben Howard) op te kunnen nemen. De trip was dan ook meer dan de moeite waard. Een prachtig album ligt er op de plank. Komende periode is Rina Mushonga hopelijk overal te vinden op podia in Nederland.

Deel via social media: