Zoek...
Ringo Starr – What’s My Name

Ringo Starr – What’s My Name

Label: Universal music

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-11-11 07:00:00 • min lezen

Pop
7,5

Ringo Starr – What’s My Name

Dat The Beatles dit jaar volop in de belangstelling staan, zal niemand zijn ontgaan. Het jubileum jaar wat het slot van deze legendarische fab four inluidde, kent nu voldoende aandacht. Paul McCartney wist al 2 keer hetzelfde album Egypt Station onder de aandacht te brengen en nu is het de beurt aan de drummer Ringo Starr, What’s My Name… Richard Starkey.

De man wordt altijd als een soort van clown gezien. Toch weet hij met zijn All Star band vele zalen vol te spelen. Met een combinatie van songs van alle mee spelende gasten lijkt het op een top 40 band. Dan wel een hele goeie. Deze heren zijn dan ook niet beroerd om op het nieuwe album hun kwaliteiten te laten klinken. Zo horen we Steve Lukather (TOTO)  Colin Hay (Man At Work) en Joe Walsh (Eagles) die regelmatig in zijn band te vinden zijn.

Hoewel Starr met regelmaat een album op de markt brengt en tourt met vele sterren om zich heen, is het vooral de matige songs die de man vertolkt dat hem ter discussie stelt. Met dit album weet hij naast de cover  ‘Money That’s What I Want’ een goede vertolking te geven van John Lennon’s ‘Grow Old With Me’. Het nummer zou ooit in een nieuw jasje zijn gestoken, maar dat is er toen niet van gekomen. Nu heeft Starr McCartney gevraagd om het alsnog eens onder handen te nemen. Dit is nu samen wel gelukt. Maar de vrolijke juweeltjes zijn ‘Better Days’ en ‘Thank God For Music’, voor de rest zijn het prima songs voor een man van 79. Niet te ingewikkeld en het kabbelt weer lekker door.

Pop

Deel via social media: