Zoek...
Rita Marley – The Best Of….Lioness of Reggea

Rita Marley – The Best Of….Lioness of Reggea

Label: Vol. 2

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-05-30 07:00:00 • min lezen

Reggae
7

Rita Marley – The Best Of….Lioness of Reggea

Wanneer de Cubaanse zangeres Alpharita Anderson in contact kwam met ene Bob Marley was het liefde op het eerste gezicht. Uiteindelijk trouwen ze en gaat ze onder de naam Rita Marley door het leven. Met Marcia Griffiths en Jody Mowatt vormden ze I-Threes die de achtergrond vocalen voor Marley verzorgden.

Na het overleiden  van Bob Marley is ze als solo artieste op de planken te zien en scoort een enorme hit met ‘One Draw’. Al werd het leven zwaar als solo artiest en het verlies van haar man. Uiteindelijk neemt ze gas terug en komt eind jaren 80 met het nummer ‘We Must Carry On’ dat haar zelfs een Grammy Award oplevert.
Opvallend is dat dit nummer niet op deze best of staat. Het album is een keus van de zoon Ziggy Marley die het album heeft geproduceerd. Het is dan ook een collectie van songs van haar albums dat voor hen het beste was. ‘King Street’, ‘That’s The Way’, ‘Good Morning Jah’ en met ‘I’m Still Waiting’ sluit het album vol reggae songs af.
Natuurlijk is Bob Marley de reggae koning, maar hij kon dit uitoefenen mede door zijn vrouw Rita. Haar liefde voor de muziek is even groot en eert Marley door zijn en haar filantropische gedachte.

Share is het centrale toverwoord !

Reggae

Deel via social media: