Zoek...
Riverdogs - California

Riverdogs - California

Label: Frontiers records

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-07-11 07:00:00 • min lezen

Rock
8

Riverdogs – California

De Amerikaanse rockband Riverdogs werd eind jaren 80 opgericht en hun titelloos album verscheen in 1990. Nu is er het album California, met prachtige poprock songs, heerlijk gezongen en mooie composities.

De band was een side project van gitarist Vivian Campbell. Hij had zijn naam toen gemaakt als gitarist bij Ronnie James Dio’s DIO. De klassiekers binnen de rock, “Holy Diver” en “Last in Line” zijn albums die bijna iedere hard rocker in de kast heeft staan. Aansluitend speelt hij het titelloze album van Whitesnake van 1987 in. Alweer een klassieker waarbij deze band nog steeds op de hits van dit album het publiek ontvangt. Wanneer Foreigner zanger Lou Gramm zich meld, levert Campbell ook hier zijn bijdrage. Uiteindelijk vindt hij zijn vaste plek bij Def Leppard. Als vervanger van de overleden Steve Clarke, is Campbell nu alweer 25 jaar bij de band.
Daarnaast levert hij zijn bijdrage in de Tribute band van DIO Last in Line en levert zo nu en dan een solo album of gast bijdrage. Ditmaal keert hij terug naar zijn hobbyband.

Met Marc Danzeisen (Little Ceasar, Gilby Clarke), Nick Brophy (Evenrclear, Garbage en the Rolling Stones) en Rob Lamothe ( Greg Chaisson) kunnen we zeggen dat zijn maatjes allemaal goed terecht zijn gekomen en dat Riverdogs nu wel een superband genoemd mag worden.

Het is direct te horen bij het openingsnummer “American Dream” dat niet direct een heavy rock nummer is maar mooi en subtiel powerrock is, dat je langzaam het album inzuigt. Met een bluesy begin (de liefde van Campbell) is “The Revolution Starts Tonight” een rocksong dat heerlijk klinkt. De poprocksound is de rode lijn voor dit album. Spannende drive met “You’re Too Rock n Roll”, relaxt met “The Heart Is A Mindless Bird”, Ten Thousend Reasons” en uptempo met “Searching For A Signal” geeft aan dat het een diverse poprock album is. Misschien is dit lekkerder dan de laatste Def Leppard albums.

Rock

Deel via social media: