Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-08-30 07:00:00 • 5 min lezen

Rob Moir - Adventure Handbook

Rob Moir – Adventure Handbook Label: Factor/ Canada Eindoordeel: 7,5

De post punk van de Rob Moir heeft plaatsgemaakt voor de singer songwriters pop dat geinspireerd is op Springsteen en The Replacements. Afgelopen jaar heeft hij een fiets tournee gedaan door de Benelux om zijn album “Places To Die” te promoten. Dit jaar mag het gewoon met een busje gebeuren, maar brengt een handboek vol avonturen die hij mijn zijn band het afgelopen jaar heeft beleefd. “Ports of Call” geeft het avontuur prachtig weer. Nothing is forever, except the end.. geeft aan dat de man reëel is als het gaat om de roem.

Met het prachtige openingsnummer New Years Eve brengt je vanaf de eerste klanken al in verroering. Deze sfeer weet hij diverse malen op dit album terug te laten komen. “Only Ones Here” en “New Years Day” zijn dan ook weer juweeltjes voor dit album. Hoewel het nummer Just Ghost weinig tekst kent weet Moir dit mooi muzikaal om te zetten. Terwijl “Carry Me Home” en “True Love” lekker zoet en meeslepend is, is het album vol van mooie poëzie en toepasselijke muzikale omlijsting. Mooie singers- songwriterspop.

Rob Moir is te zien in Nederland en wel op 23 september in Kochxbos te Amsterdam en eind dit jaar op 18 december Cafe NDRGRND te Nijmegen en 19 december Walls Art Gallery te Amsterdam

Deel via social media: